Proost, op de nieuwe woonplaats Weesp!
Proost, op de nieuwe woonplaats Weesp! Foto: Ingrid Voet

Nieuwe inwoners vrolijk welkom geheten op bonte Weesper avond

Cultureel

WEESP Zo'n 120 nieuwe inwoners hebben woensdagavond Weesp beter leren kennen tijdens een bonte kennismakingsavond in theater City of Wesopa.

Vertegenwoordigers van winkels, horeca, monumenten, sport, cultuur, welzijn en de gemeente vertelden kort over wat er op hun terrein allemaal te beleven is. Foto's op het grote scherm ondersteunden het verhaal. Het gaf de aanwezigen een goed beeld van wat hun nieuwe woonplaats te bieden heeft. Erik Jobbens lied 'In Weesp' en een geinige scene van theatergroep City Speelt zorgden voor de afwisseling.

Tijdens de avond gingen diverse Weesper hapjes rond. Na afloop ging iedereen naar huis (op tijd voor Ajax) met een Weesper goodie bag. Daarin onder meer een magazine van het WeesperNieuws speciaal voor nieuwe inwoners. 

Meedoen
Een nuttige tip om je hier snel thuis te voelen was: trek de stad in. Bijvoorbeeld door bij een vereniging actief te worden, ergens vrijwilligerswerk op te pakken, door de Weesper evenementen te bezoeken en mee te doen aan activiteiten. En natuurlijk alles van het WeesperNieuws te lezen.

Lees het uitgebreide verslag op WeesperNieuws Extra: 'Zo doen wij dat in Weesp'

Gastvrij
De avond was het initiatief van de gemeente Weesp, Weesp Marketing en het WeesperNieuws. André Wierper van Weesp Marketing ontving veel positieve reacties op deze vernieuwde opzet van de welkomstavond. Het past in de doelstelling van zijn vrijwilligersorganisatie.

"Onze oproep aan de Weespers luidt: Wees gastvrij en ontvang de nieuwe inwoners met open armen, samen maken wij Weesp nog leuker!"


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant