Afbeelding
Foto's: Marieke van Veen

Dag vol activiteiten in Weesp

Algemeen

WEESP - Veel Weespers trokken er zaterdag lekker op uit. Het was heerlijk weer en tot laat was er van alles te doen.  

Op de Utrechtseweg was er een feestje bij de molen. De Vriendschap vierde Nationale Molendag met molenverhalen, een muizenspeurtocht, knutseltafel, pannenkoeken van molenmeel en meer. Ook 't Haantje aan de Korte Stammerdijk was open. Daar stond een koek-en-zopie en er konden spelletjes worden gedaan. 

Volkstuinverenging Kweeklust aan de Lange Muiderweg bestaat 80 jaar. Dat werd gevierd met een plantjesmarkt en 'gluren bij de buren'. Wie belangstelling heeft in een volkstuin op dit complex kon een rondje lopen en kennismaken met de vereniging. Verschillende leden hadden een vlaggetje bij de tuin staan, een teken dat de tuin kon worden bezichtigd.

Op het Grote Plein stond  het startpodium van de Nacht van Weesp al klaar. De deelnemers begonnen even na 18.00 uur aan een nachtelijke autopuzzelrit. Er deden weer tientallen mooie klassiekers mee, zoals een Renault 4cv uit 1955, een MG Midget uit 1965 en een Sunbeam Californian uit 1969. 

En dan hield ook Het Domijn nog open huis. De bezoekers konden de ateliers en werkplaatsen bezoeken, er waren tot aan het eind van de middag theatervoorstellingen en er was tot laat in de avond muziek.



De fotografen van WeespFoto waren ook op pad. In de loop van het weekend zijn hun foto's van de festiviteiten te vinden op weespfoto.nl. Een leuke site om nog even na te genieten of te zien wat je zoal hebt gemist. 

Geniet na met de foto's op WeespFoto.nl
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant