Afbeelding
Foto: Pixabay | Raquel Guillén

Terrassenbeleid opnieuw terug, raad schrijft aanpassingen voor

Politiek

WEESP - Opnieuw stuurde de gemeenteraad van Weesp het voorstel voor het terrassenbeleid terug naar het college van B en W. Tegelijk met een lijst met eisen waaraan het voorstel moet voldoen. In aangepaste vorm kan het stuk volgende maand voor de vijfde (!) keer naar de raad.

Tijdens de raadsbehandeling van woensdag trok de gemeenteraad het initiatief naar zich toe. Via een door coalitie en oppositie gesteunde motie werden extra maatregelen, beperkingen en afspraken aangedragen. Die moet het college in het beleidsstuk opnemen om op steun van de raad te rekenen.

Terrassenstop
Zo vraagt de raad om een grens aan het aantal terrassen in een bepaald gebied. Verder moet er meer aandacht komen voor handhaving en de belangen van bewoners. Terrasverwarming wordt taboe.

Lees ons uitgebreide verhaal op WeesperNieuws Extra: Raad wil terrassenstop, handhaving, gazon herstellen en geen tweede terras

Het nieuwe beleid moet leiden tot helderheid en rechtszekerheid, maar daarop is het dus nog minstens een maandje langer wachten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant