Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Funky Farm gaat tappen in gerecycled plastic

Natuur en Milieu

WEESP De drankjes op de derde editie van het Funky Farm Festival worden geschonken in glazen van gerecycled plastic. Dat is mede te danken aan Nelis' IJssalon. 

Het tweedaagse festival vindt plaats in de weilanden van boerderij Krokus aan het Honswijkerpad. Juist omdat het een feest in de natuur is, wil de organisatie het milieu zo min mogelijk belasten. 

Groene stroom
Al eerder werd bekend dat voor de stroomvoorziening een mobiele accu vol groene stroom is besteld. Die maakt vervuilende dieselgeneratoren overbodig. In datzelfde artikel liet de organisatie weten ook te kijken naar de mogelijkheid om duurzame drinkbekers in te kopen. Daar hing alleen wel een prijskaartje aan. Hierop nam Jonathan Sas van Nelis contact op met de mannen van Funky Farm. Hij was bij wijze van sponsoring bereid het verschil bij te leggen. 

Bekers testen
"Ontzettend gaaf", vindt Karel Voigt. "Toen zijn we gaan kijken naar de beste oplossing voor Funky Farm. We hebben verschillende bekers getest. Ook de dikkere, kunststof statiegeld beker hebben we in overweging genomen, maar daar zitten allerlei haken en ogen aan. Zo moet je bij het halen van een nieuw rondje eerst wachten tot iedereen zijn glas leeg heeft en als je even iets anders wilt doen - naar de wc bijvoorbeeld - dan sta je met die beker in je handen."

35.000 stuks
Daarom is de keuze gevallen op disposables van 100% gerecycled PET afval. De drinkbekers worden na gebruik weer ingezameld voor de productie van nieuwe PET glazen. De organisatie heeft de bier-, wijn- en cocktailglazen inmiddels besteld, in totaal 35.000 stuks. 

Het Funky Farm Festival is op vrijdag 21 juni (preparty) en zaterdag 22 juni. De line-up is een mix van live muziek en dj's. Ook zijn er foodtrucks, loungeplekken, een rodeostier en een silent disco. De organisatie hoopt dit jaar de duizend-bezoekers-grens te bereiken. Tickets zijn te koop via funkyfarmfestival.nl. De earlybirdtickets zijn al uitverkocht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant