Afbeelding
Advertentie

Besparen op je vaste lasten doe je zo!

Algemeen

Elke maand weer hetzelfde liedje, elke maand weer dezelfde kosten. Je zou er bijna gek van worden. Natuurlijk is het normaal dat je elke maand je vaste kosten moet betalen want dat is nou eenmaal hoe het werkt in de samenleving. Maar daar kan je natuurlijk ook op besparen. Maar hoe doe je dat nou precies? Wat kan jou helpen om zoveel mogelijk kosten te kunnen besparen per maand?

Wat voor vaste lasten heb je eigenlijk allemaal?
Stel je gaat eindelijk je eerste echte huis kopen! Dat is natuurlijk een hele grote, en dure, stap in je leven. Maar is het financieel wel verantwoord? Je gaat natuurlijk alle kosten bekijken en hoeveel dat allemaal wel niet kost. Zo heb je de maandelijkse hypotheek die betaald moet worden, je moet ook elke maand alle verzekeringen, belastingen, gas, water en licht betalen. Tenminste, als je niet opeens zonder warm water in het donker onder de douche wilt staan. Je hebt natuurlijk ook nog de maandelijkse kosten van alle abonnementen en contributies zoals van de sportclub of van het Donald Duck weekblad. Maar ook je telefoonabonnement valt hieronder en kinderkosten (als je die hebt) zijn ook vaste lasten, je betaalt namelijk voor de opvang, de zwemlessen, het spaarpotje voor later in hun leven etc.

Vaste lasten: Hoe bespaar je daar nou op?
Iedereen wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen op alle maandelijkse vaste lasten, hierdoor heb je namelijk al snel meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen. Zo kan je besparen op je energie door lampen uit te doen wanneer je de kamer verlaat en alleen aandoet wanneer je ze ook daadwerkelijk nodig hebt. Niet overbodig je apparaten opladen, vol is vol. Doe de tv uit na gebruik en zet hem niet op stand-by. Dat kan er al voor zorgen dat je aan het eind van de maand minder geld aan je energierekening hoeft te betalen.

Zonnepanelen
Wat ook daar heel erg bij helpt is het nemen van zonnepanelen. Het is in het begin een flinke uitgaven maar op lange termijn haal je je geld er zo weer uit omdat je energie creëert en ook kan gebruiken. Zeg je abonnementen en lidmaatschappen op. Dit is een perfecte manier om je vaste lasten te verminderen. Door dat op te zeggen houd je op jaarbasis toch een mooi bedrag over dat weer voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Dit kan ook interessant zijn voor het grootzakelijk segment.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant