Paul Roholl is een van de initiatiefnemers van een Weesper duurzaamheidsplatform.
Paul Roholl is een van de initiatiefnemers van een Weesper duurzaamheidsplatform. Foto: Christian Pfeiffer

Weespers helpen elkaar naar duurzaam en groen

Natuur en Milieu

WEESP - Na de enorme belangstelling voor de Weesper energiecoöperatie in april pakken de initiatiefnemers door met een onafhankelijk duurzaamheidsplatform.

Veel Weespers willen de aarde wel minder belasten, maar weten vaak niet zo goed hoe ze dat aan moeten pakken, denkt Paul Roholl. De Weesper lanceerde in februari zijn idee voor een Weesper energiecoöperatie (Weesp Ecostroom, inmiddels in oprichting) en is nu samen met onder anderen imker Martin Hoek en Alexandra Houbiers ook de drijvende kracht achter wat Platform Weesp Duurzaam moet gaan heten. Hij ziet een platform voor zich met onafhankelijke Weespers die hun kennis en ervaringen delen met Weespers die wat energiebesparing betreft nog zoekende zijn. Op 11 juni is de kick-off in het Stadskantoor. "We hopen Weespers te ontmoeten die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de verduurzaming van Weesp."

De kennis en ervaring waar Roholl naar zoekt, kan van alles zijn: "Van betrokken bewoners en ervaringsdeskundigen tot vrijwillige professionals. Denk hierbij aan: mensen die zelf al hun woning hebben aangepast, mensen met een technische achtergrond, mensen met een visie op kringloop, maar ook mensen die veel weten over bloemen en planten - want ook het vergroenen van de leefomgeving is een vorm van verduurzaming." De vrijwilligers worden zogenoemde 'energiecoaches' en kunnen hiervoor een training volgen. Pas als het platform een bepaalde omvang en vorm heeft, kan het echte adviseren beginnen. "Voor het contact leggen met de Weesper bevolking denken we aan pop-upcafés, themabijeenkomsten en stands op de markt en bij evenementen."

De oprichtingsbijeenkomst is dinsdag 11 juni van 19.30 tot 22.00 uur in het Stadskantoor. Inloop vanaf 19.00 uur. Contactadres voor meer info: weespduurzaam@xs4all.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant