Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Het is hard werken om alle kunst op de juiste plek te krijgen

Kunst & cultuur

WEESP Tientallen panelen stonden donderdagochtend tegen de Van Houtenkerk aan te wachten tot ze naar binnen konden worden gebracht. De sjouwers stonden in de file, het was - vooral door ongelukken - druk op de (snel)wegen rond Weesp. 

Er wordt hard gewerkt om alles af te krijgen voor komend weekend. Tientallen Weesper kunstenaars laten vanaf vrijdag of zaterdag hun mooiste en of nieuwste werken zien. Er zijn diverse exposities, de entree is overal gratis en de weersvoorspellingen zijn gunstig. Allemaal goede redenen om tijdens het extra lange pinksterweekend er in eigen stad op uit te gaan.

Weespers aan de Wand
Kunstmanifestatie Weespers aan de Wand wordt voor de 22e keer gehouden. In de Van Houtenkerk hangen werken van Maïesta Berckmans, Renée Blom, Ingrid Dokter, Judith Geerts, Marrit Griffioen, Eric Hage, Natasja Heeman-Kiljan, Evert van Hilten, Martine Hogervorst, John Jansen, Frans Kramer, Anneke Kroonenberg, Yvonne Leeman, Maritza Marbus, Eduard Pootjes, Natalia Romero, Miarca Smit, Dirk Van Someren, Dieuwke Tamsma en Ems Willems. Ook in de synagoge, de bibliotheek en het stadhuis is hun kunst te zien en bij De Adelaar exposeren elf niet-geballoteerde kunstenaars. Daar worden bovendien gratis tekenworkshops gegeven voor kinderen. Tussen het centrum en de Adelaar rijdt een bus. Meer informatie op weespersaandewand.nl.

Kunst in het Fort
Van zaterdag tot en met maandag vindt de 5e editie van Kunst in het Fort plaats met werk van Amee Vlam, Arend Edel, Burney Bavelaar, Dirk van Someren, Eric Hage, Ingrid van Lier, Kayleigh Hines, Niels de Groot, Peter ter Maten, Rob van Dam, Ti Fens, Wanda Grendel, Yola Kamperman en Esther Werneke. Zie Facebook voor meer info.

Kunstweekend Theetuin
De Theetuin is van zaterdag tot en met maandag ook één grote openluchtgalerie. Zeker 14 kunstenaars tonen hun werk. Dat varieert van schilderijen tot grote beelden op de dijk en van gedichten, mozaïek en schrootobjecten tot een foto-expositie. Ook zijn er demonstraties en workshops en is het theehuis open voor een hapje en drankje. Meer info op www.theetuin.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant