Afbeelding
Foto: André Verheul

Weesp houdt miljoen over aan afgelopen jaar

Politiek

WEESP - Weesp heeft over afgelopen jaar een miljoen euro overgehouden. Dat meldt de gemeente aan de hand van de jaarstukken. 

Dat Weesp geld over houdt komt vooral door enkele incidentele financiële meevallers, zoals een hogere uitkering van het Rijk. Ook waren de afgelopen jaren de kosten voor jeugdzorg hoger waren dan het budget dat de gemeente ervoor kreeg. Daar komt bovenop dat de gemeente het afgelopen jaar heeft gewerkt om personele kosten als gevolg van de ambtelijke fusie vergoed te krijgen van Amsterdam en werden ook andere kosten teruggedrongen. 

Burgemeester en wethouders reageren erg tevreden over de jaarcijfers. "Als college zijn we blij met het resultaat van de jaarrekening van vorig jaar. Voorzichtigheid blijft geboden maar voor het college schept dit ook enige ruimte", aldus verantwoordelijk wethouder Léon de Lange (D66).  

Met de jaarstukken legt het college financiële verantwoording af over het afgelopen jaar. De jaarstukken worden komende maand besproken door de gemeenteraad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant