Afbeelding

TCN ontfermt zich over herontwikkeling Het Domijn

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - Projectontwikkelaar TCN gaat het terrein van Het Domijn aan de Bloemendalerweg herontwikkelen. De gemeente Weesp heeft daarover een principeafspraak met TCN gesloten. De huidige gebruikers worden nauw bij de ontwikkelingen betrokken, zegt Rudy Stroink van TCN.

TCN heeft al vaker verouderd vastgoed omgeturnd, zoals op het Mediapark in Hilversum. Vorig jaar raakte TCN betrokken bij de herstructurering van bedrijventerrein Noord. Stroink ziet in Het Domijn een meerwaarde voor de regio en een katalysator voor de upgrading van het bedrijventerrein.

Wethouder Zierleyn acht de tussenkomst van TCN noodzakelijk, omdat de vereniging Het Domijn als zelfstandige partner voor de herontwikkeling te licht is bevonden. "Maar we willen ze ook niet kwijt, vandaar de afspraak dat TCN samen met Het Domijn blijft optrekken", zo legde hij uit op Radio Weesp. Stroink bevestigt dat en ziet een "vaderlijke rol" voor TCN weggelegd.

Het Domijn zetelt op het voormalige marineterrein. Dat is nu eigendom van het Rijk. De gemeente wil het terrein aankopen en vervolgens doorverkopen aan TCN. Dan moet er wel eerst een goed toekomstplan liggen. Wat dat plan precies wordt, hangt onder andere af van de aankoopprijs.

Open Dag Het Domijn
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant