De interactieve kaart van Weesp met demografische gegevens van het CBS.
De interactieve kaart van Weesp met demografische gegevens van het CBS.

Weesper wijken verschillen sterk van elkaar

Algemeen

WEESP - Verschillen in inkomen, gezinssamenstelling en afkomst zijn in Weesp scherp per wijk gescheiden. Dat is te zien op een interactieve kaart met demografische gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Zo zijn op de inkomenskaart de 'rijkere' en 'armere' wijken duidelijk herkenbaar. Bewoners van Aquamarin verdienen het meest, in Hogewey en Zuid II is het maandinkomen het laagst.

Ook is in één oogopslag duidelijk dat er slechts twee gemengde wijken in Weesp zijn: Hogewey en Noord-West. In de rest van Weesp kom je nauwelijks niet-westerse allochtonen tegen.

Als het gaat om jonge gezinnen, springt het Leeuwenveld eruit. Hier wonen naar verhouding de meeste kinderen onder de 14 jaar (duidelijk te herkennen aan de rode vlek op de foto bij dit artikel). 

De verhouding tussen mannen en vrouwen is in grote delen van Weesp ongeveer gelijk. Maar merkwaardig genoeg springen er twee vrouwen-enclaves uit: rond de Kom van Weesp en rond de sporthal in Aetsveld blijken aanzienlijk meer vrouwen dan mannen te wonen.

Lees het uitgebreide artikel in het WeesperNieuws van woensdag 29 februari.

De interactieve kaart is te vinden op de website van NRC

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant