Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente en zorgorganisatie in conflict over vergoeding huishoudelijke hulp

Zorg

WEESP - Een van de aanbieders van thuiszorg in Weesp eist van de gemeente een hogere vergoeding voor huishoudelijke hulp. De gemeente is niet van plan daar op in te gaan en is nu gedagvaard. 

Wie huishoudelijke hulp nodig heeft, kan daarvoor terecht bij de gemeente. De gemeenten in de regio huren gezamenlijk bedrijven in die deze zorg leveren tegen tarieven die zijn vastgelegd in een contract.

Thuiszorgorganisatie Gooi en Vechtstreek (TGVS) is van mening dat de tarieven in deze regio onvoldoende zijn voor de bekostiging van huishoudelijke hulp. Het belangrijkste tarief moet ten minste 11,3% omhoog, vindt de organisatie.

Boven landelijk gemiddelde
In een uitleg aan de gemeenteraad meldt het college van Weesp vast te houden aan dat contract. "De tarieven die zijn gehanteerd bij de inkoopprocedure voor Wmo-zorg in 2016 zijn zorgvuldig tot stand gekomen op basis van jarenlange monitoring door de Regio en de kostenstructuur van andere zorgaanbieders. De tarieven zijn voor iedere aanbieder hetzelfde. De tarieven liggen bovendien boven het landelijk gemiddelde."

Geen hinder
De gemeente Weesp zegt dat de thuiszorg gewoon doorgaat en dat inwoners geen hinder ondervinden van het dispuut.

TGVS heeft in 2016 een eerder kort geding, met als inzet om de tarieven te verhogen, verloren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant