De avond valt over Pampus en het IJmeer.
De avond valt over Pampus en het IJmeer. Foto: Gijs Hardeman

Kamperen op Pampus helpt eiland te verduurzamen

Cultureel

PAMPUS - Slapen op een onbewoond eiland. Forteiland Pampus biedt deze zomer voor het eerst de mogelijkheid om er alleen of met anderen de nacht door te brengen. De kampeerders brengen geld in het laatje om Pampus duurzamer te maken.

Doorgaans brengt de veerboot om 17.00 uur alle bezoekers terug naar het vasteland. Maar in de zomermaanden kunnen kampeerders achterblijven. Dat begint op 12 juli met de eerste van vier grote groepsnachten. Met tientallen anderen kies je een eigen plekje uit voor je tent. De overnachters kunnen het eiland ontdekken, genieten van een barbecue en als later op de avond genieten van de sterrenhemel.

Glamping
Voor wie het luxer wil aanpakken, staan er op andere dagen na sluitingstijd kant-en-klare tenten, compleet met luchtbedden en een keukentje. Maar er kan een een dinerarrangement geboekt worden. 

Crowdfunddonaties
Als boegbeeld van de Stelling van Amsterdam wil Pampus duurzaam vernieuwen. "Hiervoor hebben wij het masterplan Pampus Duurzaam Off-Grid opgesteld”, aldus Tom van Nouhuys, directeur Forteiland Pampus. Voor de bekostiging is het plan ontstaan om (crowdfund)donaties te koppelen aan de avontuurlijke overnachtingen.  

Meer informatie staat op pampus.nl/pampusnachten

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant