Afbeelding
Advertentie

Wat is het verschil tussen een waterrower en roeitrainer?

Algemeen

Voor wie op zoek is naar trainingssessie waarbij het hele lichaam wordt gebruikt is een roeimachine het ideale fitnessapparaat. Je kan deze natuurlijk ook goed inzetten voor wanneer je echt met een boot van plan bent te gaan roeien op wateren. De bewegingen die je maakt worden zo goed mogelijk gesimuleerd in vergelijking met het echte werk.

Maar je hebt onder roeimachines verschillende modellen, zo is er de roeitrainer die je veelal in sportscholen ziet maar ook de waterrower. Deze waterroeier ziet er in grote lijnen hetzelfde uit, maar toch ook weer heel anders.

Hoe maak je nu een keuze tussen deze beide roeimachines? We gaan je in dit artikel de verschillen laten zien, zodat je zelf kan bepalen welke beter bij jouw past. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Waterrower of roeitrainer voor de beste kwaliteit?
Met normale roeitrainers is niks mis, zeker niet voor de gemiddelde thuisgebruikers. Ze zorgen voor een complete training en laten je flink zweten. Voor afvallen zijn ze ook geschikt omdat je aardig wat calorieën zal verbranden.

Echter de kwaliteit van een waterrower is op een aantal punten significant beter. Zo zijn waterroeiers gemaakt van duurzaam esdoorn-, walnoot- of kersenhout. Hierdoor  gaan zie niet alleen onwijs lang mee, maar heeft dit nog veel meer voordelen.

Zo maken ze minder lawaai, staan ze stabieler op de grond en vangen ze ook klappen veel beter op waardoor er een supernatuurlijk gevoel ontstaat.

Welke maakt de meest natuurlijke bewegingen?
Door de bouw van een waterrower heeft deze veruit de meest natuurlijk roeibewegingen. Je hebt het gevoel dat je echt in een boot zit en op water aan het roeien bent. Waterroeiers zijn ook nog eens heel stil, waardoor je alleen het klotsende water hoort. Dit geeft je nog meer een gevoel dat je jezelf echt in de natuur begeeft. Voor sommige mensen is het zelfs een soort mediatie.

Zo kan je ook makkelijk tv kijken, muziek luisteren of gesprekken voeren tijdens het roeien. Jij bepaalt dus hoe de workout op een waterrower eruit gaat zien. Het is ook mooi apparaat, waardoor hij prima bij je interieur past …hij is overigens ook vrij makkelijk op te bergen voor wanneer je dit liever wenst.

Je kan de weerstand van een waterroeier regelen door er meer of minder water in te doen. Bij minder verlaagt de weerstand en door de tank te vullen met meer water wordt je training zwaarder. Waterweerstand, zeker met de waterrower, zorgt overigens ook voor de natuurlijkste bewegingen tijdens het roeien erop.

Wereld van verschil in prijs?
Door de duurzame materialen die worden gebruikt bij een waterroeier, samen met het beter ontwikkelde trainingsmechanisme zijn waterrowers meestal wel iets duurder dan normale roeitrainers die er te koop zijn.

Maar om het nu een wereld van verschil te noemen, is ook weer een beetje overdreven.

Je krijgt er overigens ook een hoop voor terug. Zo zijn ze sterk en robuust gebouwd, mooi afgewerkt voor een ideale sportsessie en bevat ze de meest natuurlijke roeibewegingen die er bestaan. Het is dus maar net hoe jij roeien op een apparaat wilt ervaren en wat je ervoor over hebt, ze zijn het overigens wel dubbel en dwars waard afgaande op de ervaringen.

Hoe vindt je de beste modellen?
Om een goed keuze te kunnen maken bij het selecteren en aanschaffen van een roeitrainer of waterroeier, is het handig om een lijst te kunnen raadplegen. Zo leer je nog beter de verschillen kennen, maar ook welke modellen er allemaal op de markt verkrijgbaar zijn. Er zit namelijk verschil in prijs, kwaliteit en uitrusting. Begin dus je zoektocht met goed vergelijkingsmateriaal.

Wil je achter nog meer positieve eigenschappen van de waterrower ontdekken, de voordelen kun je hier lezen en je kan ook kennismaken met de top 5 van dit moment, zodat je een duidelijk beeld krijgt van welke modellen er uitspringen in vergelijking met de rest.

Ben je toch meer van de normale roeitrainers? Dan is hier ook helemaal niks mis mee natuurlijk. Het zijn prima fitnessapparaten en zeker voor veel gebruikers meer dan genoeg. Via deze pagina bij verantwoord-afvallen.nl kun je de 10 beste vinden om te kiezen welke van de roeitrainers het beste bij jou past. Deze zijn geselecteerd uit een groot aanbod, waardoor het koren van het kaft is gefilterd. Nu is het aan jouw om uit de beste modellen een persoonlijk verfijnde keuze hierin te gaan maken.

Zeer veelzijdige apparaten!
Roeimachines zijn hoe dan ook altijd veelzijdige apparaten. Door de trainingen die je erop kan doen, raak je snel in shape. Zo bouw je meer conditie op, werk je aan meer spiermassa en kan je er ook behoorlijk mee afvallen. Dan moet je er natuurlijk wel vaak gebruik van maken en ook je voeding op orde hebben.

Je kan ze enigszins vergelijken met een crosstrainer, waarmee jij ook jouw hele lichaam traint. Het maakt trainen efficiënt voor mensen die in een uurtje toch iets willen doen. En je kan er zeer intensieve trainingen op uitvoeren!

Het is een aanrader, voor wanneer je roeitrainingen wilt gaan doen, om je eens goed te oriënteren. Natuurlijk is samen roeien op de sportschool gezellig, intensief en zijn de kosten van een sportabonnement vaak te doen. Toch kan een eigen roeitrainer ook voordelen hebben en zal je er zeker op de langere duur goedkoper mee uit zijn …helemaal met een duurzaam ontwikkelde waterrower!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant