Afbeelding

Heybroek houdt rekening met fusie zonder Weesp

Algemeen

De Tweede Kamer zou snel een besluit moeten nemen over het omstreden fusievoorstel van het vorige kabinet, een fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. Maar in plaats daarvan broedt men in Den Haag op een variant. Muiden, Naarden en Bussum, een GV3-variant zonder Weesp dus. 

Wethouder Jan Heybroek, kwartiermaker namens Weesp in het fusietraject, zei vrijdag op Radio Weesp dat hij daar duidelijke signalen vanuit Den Haag over krijgt.
In dat kader maakte ik Heybroek zijn eerdere opmerking over een grenscorrectie in de Bloemendalerpolder. "Als Weesp inderdaad buiten die fusie blijft, zou het in verband met het grote bouwplan handiger zijn de hele Bloemendalerpolder bij Weesp te trekken. De Kamer kan zo'n grenscorrectie meteen bij het besluit betrekken", zo legde hij uit.
De opmerking over de grenscorrectie wekte de woede van de PvdA, de coalitiegenoot van Heybroeks VVD. Fractievoorzitter Ron de Boer zegt verontwaardigd te zijn en spreekt van "domheid". De Boer is bang dat de opmerking schadelijk is voor de verstandhouding tussen Weesp en Muiden.
 
Steun DEP
Heybroek krijgt steun uit onverwachte hoek: Samir Rahmouni van de DEP roemt de wethouder om zijn inzicht. Als de GV4-fusie niet doorgaat, vindt de DEP het wenselijk dat het toekomstige woongebied in de polder geheel in Weesp komt te liggen.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant