Verkeerswethouder Léon de Lange en fietsexamenkandidaten bij een routebordje.
Verkeerswethouder Léon de Lange en fietsexamenkandidaten bij een routebordje. Foto: Gemeente Weesp

Vaste fietsexamenroute Weesp voor meer verkeersveiligheid

Algemeen

WEESP In Weesp hebben afgelopen week ruim 100 kinderen hun verkeersexamen gehaald. Voor het eerst konden de kinderen dit doen aan de hand van een van te voren door de gemeente uitgezette route.

Via speciale groene borden werden de kinderen van de deelnemende scholen door de stad geleid. Van de zes basisscholen in Weesp doen er vier mee aan het verkeersexamen. "Ik heb heel blij met het resultaat '', stelt wethouder Léon de Lange (Verkeer). Toch ziet hij ook ruimte voor verbetering: "Het is natuurlijk helemaal goed als volgend jaar alle basisscholen in Weesp meedoen aan het verkeersexamen. Dan kunnen we namelijk nog meer kinderen met een veilig gevoel de weg op sturen".

Oefenen met ouders
De borden die de examenroute aangeven blijven permanent hangen. Zo wil de gemeente ouders de kans geven hun kinderen voor te bereiden op het examen. "Ik hoor vaak dat ouders het eng vinden hun kinderen naar school te laten fietsen en dat vind ik jammer", aldus De Lange. "Met de bordjes wil ik ouders de kans geven samen met hun kinderen te oefenen, zodat zij leren veilig hun weg door het verkeer te vinden. Ik hoop dat kinderen dan ook vaker met de fiets naar school gaan". 

In het verkeersbeleid van de gemeente Weesp neemt veiligheid op de fiets een belangrijke plek in. Voor bijvoorbeeld de aanleg van de rotonde bij de Amstellandlaan heeft de gemeente advies gevraagd aan de fietsersbond. Dit heeft geresulteerd in een plan dat de doorstroom bevordert én zorgt voor een veilige verkeerssituatie voor fietsers.

Verkeerswethouder Léon de Lange van gemeente Weesp en kinderen van de Van der Muelen-Vastwijkschool wijzen samen met hun leraar Peter Pos op het bordje dat de route voor het fietsexamen aangeeft.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant