Afbeelding
Foto: Weespersluis

Volgende pluk woningen Weespersluis in de verkoop

Buurt / wijk

WEESP Terwijl aan de Korte Muiderweg de zandauto's af en aan rijden en hun lading op het zompige veen te kiepen, start aan de andere kant van het bouwproject Weespersluis de verkoop van de volgende pluk woningen.

Het gaat om 52 herenhuizen van ontwikkelaar BPD/Adriaan van Erk. De verkoop start 18 juli. Deze huizen horen bij het deelplan 'Lanenrijk'. 

De deelplannen van Weespersluis zijn weer onderverdeeld in fases. Nog ingewikkelder wordt het als ook de verkoop via de verschillende ontwikkelaars loopt. Zo gaat later deze zomer het aanbod van Blauwhoed/Van Wijnen in de verkoop, na de zomer gevolgd door de woningen die ontwikkelaar AM gaat bouwen. Het totale aanbod bestaat uit een groot aantal herenhuizen en appartementen

Zand

Lanenrijk ligt in de buurt van de Leeuwenveldseweg, waar twee jaar geleden een dik pak zand werd gestort. Dat zand is nodig om de grond 'te zetten' of te laten 'inklinken Het zandveld is vier meter dik neer en drukt de veenlaag eronder samen. Na twee jaar is dat twee meter in de polderbodem weggezakt. Het zand dat boven het maaiveld is gebleven wordt afgegraven en op een weiland verderop gelegd. Met nieuw aangevoerd zand wordt dat weer opgehoogd tot vier meter en dan begint ook hier het inklinken. Twee jaar later kan ook hier gebouwd worden.

In 2026 moet alles klaar zijn, dan zijn er circa 2750 woningen plus allerlei wijkvoorzieningen en recreatiemogelijkheden.

Dit is straks het kloppend hart van Weespersluis

Een uitgebreid interview met projectdirecteur Fred Langeslag is hier te lezen op WeesperNieuws Extra. Daarin zet hij uiteen wat er komt kijken bij de bouw, hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien en hoe het staat met hete hangijzers als kinderopvang, natuur en sociale woningbouw.

Ga hier naar WeesperNieuws Extra
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant