Afbeelding

Nafmi en Tilly in eerste aflevering van Beat The Box

Cultureel

WEESP Wie gisteravond naar SBS6 heeft gekeken, zag een stel uit Weesp de gekste dingen doen. Nafmi en Tilly Sanichar - van Herwijnen deden mee aan de eerste Nederlandse aflevering van het populaire spelprogramma Beat The Box. 

Het stel streed vanuit hun huis in Weesp tegen teams uit Amsterdam, Leeuwarden en Kortenhoef. Elke team speelde in zijn eigen huiskamer, maar wel met dezelfde spelletjesdoos op tafel en met een cameraploeg erbij. 

Marshmallows vangen
Te zien was hoe Tilly met een kurk in haar mond gerechten murmelde die Nafmi moest raden. Nafmi moest op zijn beurt door bruistabletten gelanceerde marshmallows vangen met een steelpan.  Daarna moest Tilly weer raden welke spreekwoorden haar man uitbeeldde met spullen uit hun huis en nog veel meer andere rare spelletjes. 

Uiteindelijk wonnen de Weespers slechts 300 euro en daarmee waren ze het minst goede team. Amsterdam eindigde op de eerste plaats met 600 euro. Aan de kennis en ervaring van Nafmi en Tilly kan het verlies niet liggen, ze lieten in het programma weten maar liefst 95 bordspellen in huis te hebben. 

Klik hier om de aflevering terug te kijken. Straks om 16.15 uur is bovendien de herhaling op SBS6. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant