Afbeelding
Foto: Pixabay

Schuldhulpmaatjes in 2018 iets minder druk

Zorg

WEESP - Vorig jaar deden 23 mensen een beroep op begeleiding van de stichting Schuldhulpmaatje. Dat is minder dan het jaar ervoor.

2017 was dan ook een druk jaar, waarin voor 29 mensen een begeleidingstraject is opgestart. 

Schulphulpmaatje (SHM) helpt mensen bij het op orde brengen van hun administratie of bij het oplossen van schulden. Van de 23 mensen die in 2018 contact zochten, werd uiteindelijk voor 17 cliënten een begeleidingstraject opgestart, meldt Marien Weststrate, coördinator Schuldhulpmaatje. Tien daarvan zijn ook alweer succesvol afgerond.

Tevreden
Soms duurt een traject wat langer omdat er vaak een achterstand is van vele jaren. Maar met de tien afgeronde trajecten is SHM heel tevreden.

Bijdragen en giften
Het werk van SHM wordt betaald door bijdragen van de gemeente en giften, bijvoorbeeld van de kerken, Rotary en de Rabobank. Sinds de start in 2013 meldden zich 140 mensen aan voor hulp bij SHM.

Nieuwe maatjes
In 2018 waren in Weesp, Muiden en Muiderberg 19 maatjes actief. Net genoeg om de vraag naar hulp en het aanbod in evenwicht te houden. Enkele hulpmaatjes zijn nu gestopt en dus zoekt de stichting naar nieuwe maatjes. Wie interesse heeft kan zich melden bij Marien Weststrate, 06-39871137.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant