Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Buren grijpen in bij babbeltruc

Politie

WEESP Dankzij oplettende buren heeft een oudere bewoonster van de Meidoornlaan al haar spulletjes nog. De politie is vol lof over de alertheid van de flatbewoners. 

De bewoners zagen gisteren rond 15.45 uur twee onbekende vrouwen op de galerij, die zich bij een oudere buurvrouw met een smoes naar binnen probeerden te praten. Ze bemoeiden zich ermee, waarop de vrouwen er snel vandoor gingen en bij een man in de auto stapten. Die reed direct weg richting het station. 

De buurtbewoners hadden inmiddels contact met de politie, waardoor agenten de auto al snel konden aanhouden. De inzittenden kwamen met een onsamenhangend verhaal over hun bezigheden. De man bleek bovendien te rijden zonder rijbewijs en hij had nog meerdere verkeersboetes openstaan. Omdat hij die ook nu niet kon of wilde betalen, is de auto in beslag genomen en weggesleept. 

Hiermee kwam er, in ieder geval voor die dag, een einde aan wat het trio ook in de zin had. 'Hulde aan de buurtbewoners', schrijft de Politie Weesp op Facebook. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant