Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Bijna geen treinen in augustus

Algemeen

WEESP ProRail werkt bijna de hele maand augustus aan het spoor rond Weesp. Van 3 tot en met 25 augustus rijden er daarom vaak geen treinen tussen Bussum-Zuid en Weesp. Van 14 tot en met 23 augustus is er niet of nauwelijks treinverkeer vanuit Weesp richting Amsterdam.

Er rijden bussen in plaats van treinen. De NS vraagt rekening te houden met een extra reistijd van 15 minuten tot drie kwartier. Op ns.nl wordt tijdens de werkzaamheden actuele reisinformatie gegeven.

Per dag verschillend
Irma Winkenius, regiodirecteur NS, laat weten dat er zo veel werkzaamheden gelijktijdig plaatsvinden dat ook de situatie per dag kan verschillen. "Reizigers moeten echt per dag en ook vlak voor hun reis goed bekijken naar het beste reisalternatief."

Richting Amsterdam
Vanaf 14 augustus wordt er negen dagen en nachten gewerkt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en station Weesp. Een deel van het spoor en elf wissels worden vernieuwd. Vooral in de nacht kunnen de werkzaamheden (geluid)hinder voor de omgeving veroorzaken, waarschuwt ProRail. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen tot zeer beperkt treinen tussen Weesp en Diemen (in de richting Amsterdam/Schiphol).

Richting Gooi
Op 3 augustus begint ProRail met een monsterklus rond station Naarden-Bussum. Er wordt 23 dagen lang non-stop gewerkt aan oude en nieuwe sporen, spoorwegovergangen, wissels en geluidsschermen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant