Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesper Sport- en cultuurdag in september

Buurt / wijk

WEESP Ook dit jaar is er weer een Weesper Sport en Cultuurdag. De organisatie, met daarin onder meer de buurtsportcoaches, zijn druk bezig met de voorbereidingen. 

Als datum is zondag 29 september geprikt. Naast sportverenigingen maken net als vorig jaar ook cultuuraanbieders hun opwachting. "Het evenement is bedoeld om jong en oud uit huis en in beweging te krijgen. Dat kan op meer manieren dan met sport alleen, dus trekken we breder", legt de organisatie uit. 

De Weesper Sport en Cultuurdag gaat plaatsvinden op het openbare sportveld aan de Papelaan en bij het daarnaast gelegen complex van Koninklijke Harmonie de Adelaar.  Alle sportverenigingen, ondernemende sportaanbieders, culturele organisaties en muziekverenigingen kunnen die dag hun activiteiten laten zien. Zo kan iedereen een keer een potje basketbal spelen, de turnsters in actie zien en een instrument bespelen.

Sportcomplex Papelaan
Op het sportcomplex aan de Papelaan zijn in de zomer van 2018 een nieuwe openbaar sportveld en openbare beachvolleybalvelden aangelegd. Voor de culturele organisaties wordt zelfs de rode loper uitgerold: die loopt van het openbare veld naar het naastgelegen gebouw van de Koninklijke Harmonie de Adelaar.

Presentaties
De Sport- en Cultuurdag wordt dit jaar georganiseerd door de buurtsportcoaches en de cultuursector. Er wordt een programma opgesteld en met 'blokken' gewerkt. Zo krijgen alle sport- en cultuurorganisaties de kans om zich 's ochtends of 's middags te presenteren en worden vrijwilligers minder belast. De sport- en cultuurorganisaties worden op korte termijn uitgenodigd om aan de dag deel te nemen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant