Afbeelding
Foto: André Verheul

Brouwketels en biertanks Wispe arriveren bij de kerk

B2b

WEESP De ketels voor het brouwhuis van Wispe arriveren vandaag bij de Laurentiuskerk. Een bijzonder moment voor de gebroeders Jerrit, Jitze en Remko Vellenga, die tien jaar geleden met Wispe zijn begonnen.

Zij kunnen later dit jaar hun succesvolle Weesper bier daadwerkelijk in Weesp brouwen. Want in de voormalige kerk aan de Herengracht maakt Wispe een brouwerij met proeflokaal.

Lagertanks en brouwketels
De ruimte is onlangs casco opgeleverd. Het brouwhuis komt op een entresol en is straks vanuit het proeflokaal te zien. Het bestaat voornamelijk uit lager- en spoeltanks en koperen brouwketels. Ze zijn in China gemaakt, per schip naar Nederland vervoerd en komen nu in grote vrachtwagens naar het centrum van Weesp. Met een vorkheftruck en een hijskraan worden ze één voor één uit de auto's getakeld.

250.000 liter per jaar
In de eigen brouwerij in Weesp kunnen de broers straks 250.000 liter bier per jaar brouwen. Er komt ook een bierwinkel en een brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant