Een lege plek op de gevel aan de Achteromdwarsstraat.
Een lege plek op de gevel aan de Achteromdwarsstraat. Foto: Ingrid Voet

Politie zoekt getuigen diefstal straatnaamborden

Politie

Weesp - De mannen die zaterdagochtend in alle vroegte het straatnaambord van de Achteromdwarsstraat van de gevel haalden, hebben dat door een oplettende buurtbewoner niet mee kunnen nemen.

Borden van diverse andere straten zijn wel weg. De politie zoekt getuigen.

Tegen 5.00 uur ontving de politie zaterdag de melding dat het straatnaambord van de Achteromdwarsstraat werd weggehaald door twee mannen. Het bord werd tussen de fietsen gelegd. Vervolgens reden de mannen op een zwarte scooter weg. Even later kwamen zij terug om het bord op te halen. Een oplettende bewoner had dit inmiddels veilig binnen gelegd. De dieven zochten nog even, maar reden onverrichter zake weg.

Andere straten
Een getuige zag ook dat twee mannen het straatnaambord in de Sleutelsteeg van de muur probeerden te schroeven. Toen ze werden aangeroepen, vluchtten ze weg. Diezelfde nacht werd ook een bord van Kostverlorenstraat, een bord van de Middenstraat en van de Kromme Elleboogsteeg gestolen. Mogelijk werden ook deze weggehaald door dezelfde mannen op een zwarte scooter.

Op beeld
Rond 5.30 uur is op een camera vastgelegd hoe twee mannen op een scooter door de Nieuwstraat rijden. Op de foto is te zien dat de passagier een stapeltje straatnaamborden onder de arm heeft. Op één ervan is 'Kost...' leesbaar. Naar verluidt zouden de borden diezelfde ochtend vroeg al te koop aangeboden zijn op het station in Weesp.

Signalement
De bestuurder van de scooter droeg een donkere jas en een donkergrijze broek. Verder droeg hij zwarte schoenen met een witte zoolrand en een zwarte helm. De tweede verdachte droeg een zwarte jas met een capuchon die licht is aan de binnenkant, een lichte broek en zwarte schoenen. Ook hij droeg een zwarte helm.

Getuigen
Wie iets heeft gezien, kan dat melden bij de politie via 0900-8844



Foto: Weesper BuurtWacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant