Afbeelding
Partnerbijdrage

Wat kunnen toeristen doen in Weesp?

Algemeen

Weesp is al jarenlang een populaire locatie voor buitenlandse toeristen. Of het nou voor een dagje uit is of voor een hele week, Weesp leent zich hier perfect voor. Bovendien ligt de stad in de buurt van Amsterdam en Schiphol, wat natuurlijk extra handig is voor de toeristen. Met hun auto vanaf de Parkplaats Schiphol parkeren zijn ze dan ook snel in Weesp, waar veel valt te doen. Hieronder vind je twee leuke bezienswaardigheden.

Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam
Om in de sferen van Amsterdam te blijven beginnen we het lijstje met Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam. Hier doen ze historisch onderzoek naar militair erfgoed, al ligt de focus voornamelijk op de Stelling van Amsterdam. De resultaten van deze onderzoeken worden getoond op websites, maar ook op andere manieren. Je kunt bij dit centrum onder meer besloten of openbare rondleidingen ervaren waarbij een gids meegaat. Zij kunnen zo een rondleiding verzorgen op elk fort. Je zou tevens mee kunnen gaan op een dagexcursie, waarbij je naar een gedeelte van de Stelling van Amsterdam gaat. De dagexcursies van 2019 zijn inmiddels al geweest, maar voor 2020 staat de volgende al op de planning. Deze zal gaan naar het zuidoostelijk front van de Stelling van Amsterdam, wat van Aalsmeer tot Botshol is. 

Escaperoom Weesp
Escaperooms zijn inmiddels al door heel Nederland te vinden, dus ook in Weesp. Bij Escaperoom Weesp moet je zo snel mogelijk uit de kamer "De Toneelmeester" zien te komen. Deze kamer gaat over een moord op de hoofdrolspeelster van de voorstelling Macbeth. De enige die weet wat er is gebeurd is de Toneelmeester. Jij moet met je team binnen een uur uitzoeken wat er precies is gebeurd. Het team moet bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen, die stuk voor stuk 14 jaar of ouder moeten zijn.

Per groep zal de kamer 115 euro kosten. Op het moment is Escaperoom Weesp gesloten doordat er een tweede kamer wordt gebouwd. De verwachting is dat dit op 1 september 2019 klaar is, zodat de escaperoom weer open kan. Op de site van Escaperoom Weesp kun je een kamer reserveren voor jouw groep. Ook een bedrijfsuitje kan hier worden gehouden, aangezien je hier meer kunt dan alleen de escaperoom. Het kan namelijk uitgebreid worden met een theatershow, karaoke, optredens, workshops, et cetera in een theater. Hier zit ook een tribune voor 90 personen in en een bar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant