Krijten van de biljartkeu.
Krijten van de biljartkeu. Foto: PR
advertentie

Een goed onderhouden keu voor het nieuwe biljartseizoen

Algemeen

Er staat een nieuw biljartseizoen voor de deur. Om straks weer het verschil te maken tijdens een potje biljart, dient uw keu in topconditie te zijn. Als fanatieke biljarter besteedt u daarom ook graag tijd aan het onderhouden van uw keu en de pomerans. Dit is het belangrijkste klusje wat u doet voor het nieuwe biljartseizoen of een toernooi.

U wilt immers winnen. Hierbij is een goede voorbereiding dan ook écht het halve werk. Want zo kunt u zich volledig concentreren op het spel. Goede materialen maken ook hierbij het verschil. Gun uzelf en de keu dan ook volwaardige kwaliteitsproducten. Koop de juiste onderhoudsartikelen voor de keu, zoals sponsjes, schuurplankjes, shaft cleaners en andere reinigingsmiddelen.

Krijten van de pomerans
Wilt u met effect stoten, dan is krijten het devies! Het enige nadeel: krijt werkt als een schuurmiddel. Dit is niet erg, maar het slijt uiteindelijk wel de pomerans uit. Zo ontstaat er vaak ‘mushrooming’, waarbij de keutip wat gaat ‘overhangen’. Door even te schuren met een schuurvelletje verhelpt u dit probleem. Wilt u de pomerans opruwen, dan gebruikt u een vijl of slijpsteen. Ook is het belangrijk om de pomerans vochtig te houden, voordat u de keu opbergt. De benodigde vijlen, slijpers en andere onderhoudsartikelen voor de keu vindt u allemaal in De Biljartshop.

Wanneer uw pomerans vervangen?
Is uw pomerans gesleten van bijvoorbeeld 8 mm naar 4 mm? Dan is deze definitief aan vervanging toe. Ook alle producten voor de vervanging en het onderhoud van pomeransen vindt u bij De Biljartshop. Of het nu gaat om pomeransklemmen, (schurende) pomeransvervormers, snijapparaten (Tetoning), of speciale cue-tip-lijm van merken zoals Loctite en Artemis.

Onderhoud van de shaft
Wilt u de biljartkeu in optimale staat houden, dan ontkomt u niet aan het poetsen en onderhouden van de shaft. Zeker als u een dure keu heeft. Hiervoor heeft u verschillende middelen nodig. Een coatingset helpt om het topeind perfect tussen uw vingers te laten glijden. Producten zoals Cue Crystal Navigator en de speciale was van Longoni, laten het topdeel weer glanzen. En als u tijdens de wedstrijd krijtresten wilt wegvegen, of uw handen wilt afvegen, gebruikt u de doekjes van Longoni. Voor het topeind van uw keu zijn de complete onderhoudssets van McDermott en BillKing aan te raden. Ook alle soorten sponsjes, doekjes, schuurvellen en cleaning paper voor het poetsen koopt u bij de Biljartshop.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant