Ook in de vakantie kon er op diverse schoolpleinen gesport en gespeeld worden.
Ook in de vakantie kon er op diverse schoolpleinen gesport en gespeeld worden. Foto: Marieke van Veen

Woordjes leren tijdens het sporten

Cultureel

WEESP - Nog een paar dagen, dan is het gedaan met de vakantie en moet iedereen weer naar school. Brugklassers moeten aan veel nieuwe schooldingen wennen, waaronder (meer) huiswerk doen. Buurtsportcoaches Ingmar Kolbrink en Bastiaan Tuenter willen daarbij helpen, maar dan wel met de nodige actie tussendoor.

Huiswerk maken, dat gaat beter als je ook beweegt, denken de buurtsportcoaches. Dus beginnen ze na de vakantie met huiswerkbegeleiding afgewisseld met sporten en bewegen: huiswerk in actie. Want je hoeft echt niet stil te zitten om Franse woordjes te leren.

Op het schoolplein in de vakantie
In de zomervakantie waren Ingmar en Bastiaan trouwens ook al op de schoolpleinen te vinden. Drie ochtenden per week konden kinderen op verschillende speelpleinen met de buurtsportcoaches sporten en spelen. De twee hopen dat de kinderen zo hebben ervaren hoe leuk buiten spelen is, kinderen uit de buurt hebben leren kennen en ook straks ná schooltijd eens wat vaker samen buiten iets leuk gaan doen. 

Huiswerk in actie
Vanaf 3 september wordt de sportieve huiswerkbegeleiding een keer in de week op dinsdagmiddag aangeboden in De Roskam aan de Papelaan 99. Meer informatie, ook over de andere activiteiten van de buurtsportcoaches, is te vinden op www.sportiefweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant