Afbeelding
Foto's Marieke van Veen

Vechtstedeleerlingen kunnen nooit meer hun kluissleutel vergeten

Algemeen

WEESP Goed nieuws voor in het bijzonder de wat chaotische leerlingen van het Vechtstede College. De nieuwe kluisjes van de school hebben een digitaal slot. En dat is meteen ook goed nieuws voor de ouders die voorheen nog wel eens met een vergeten sleutel naar school moesten sjezen. 

De nieuwe lockers, in de schoolkleuren, blauw, wit, grijs en bruin, kunnen op verschillende manieren worden geopend, maar een sleutel komt er in ieder geval niet meer aan te pas. De sloten werken met pasjes, pincodes (via centrale displays) of een speciale app op de smartphone. Dat laatste zal waarschijnlijk het meest worden gebruikt, verwacht rector Marcel van Dijk. 

De bijna 1500 nieuwe kluisjes worden aanstaande dinsdag in gebruik genomen. Dat is de eerste schooldag van het vernieuwde en flink grotere Vechtstede College. 

Sneak peek
Eerder deze week konden we op WeesperNieuws Extra al een 'sneak peek' geven van de nieuwe school. Hier enkele foto's van hoe het geworden is. 

Een nieuwe aula

Rond centrale werkruimten, zoals deze, zijn de lokalen in clusters bijeengebracht. Rond deze tafel bevinden zich de deuren naar alle lokalen Nederlands. 

Wie in de nieuwe studiezaal zijn blik laat afdwalen, ontmoet de ogen van Albert Einstein. 


Ook de docentenkamer heeft een make-over gekregen

Exclusieve rondleiding op WeesperNieuws Extra: 
Dat wordt nog wat dinsdag: geen enkel lokaal zit nog op de dezelfde plek

foto 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant