Afbeelding
Foto: Pixabay

Niet in alle klassen een leerkracht

Algemeen

WEESP Het lerarentekort leidt bij de Weesper basisscholen tot hoofdbrekens en noodverbanden, maar niet tot het naar huis sturen van klassen.

Vooral in de Randstad hebben scholen moeite om voldoende leraren te vinden. In de schoolvakantie maakte het WeesperNieuws een inventarisatie in Weesp.

Als komende week de scholen weer beginnen, staan er zowel bij de Jozefschool als voor de tijdelijke Weespersluisschool (Papelaan 99) voor alle klassen een juf of meester. Directeur Remon Pontman: "Het voordeel van Weesp is dat hier veel leerkrachten wonen. Bovendien zijn we goed bereikbaar met de trein. Dat speelt toch mee als mensen een baan zoeken."

Monica Groendendaal, schoolleider van De Hobbedob, kon tot haar opluchting de laatste vacature vlak voor de vakantie invullen met de gewenste kandidaat.

Op de Triangel evenmin lege plekken op het rooster. "Ik ben heel blij en trots. Het was hard werken, maar het is rond", meldt directeur Michel Tabak.

Kors Breijer
Jan Boomsma van Florente basisscholen is verantwoordelijk voor de Kors Breijerschool, de Terp en de Van der Muelen-Vastwijkschool. "Op de Kors Breijer staan nog vacatures open. We kunnen het opvangen met de andere leerkrachten en klassenassistenten, maar het betekent wel dat er soms dus niet-gekwalificeerde mensen voor de klas staan en dat zien we natuurlijk liever niet." Florente startte een campagne om haar scholen bij leraren goed in beeld te brengen. "We moeten zorgen dat we boven het maaiveld uitkomen."

Het uitgebreide artikel verscheen eerder op WeesperNieuws Extra.
Een leerkracht voor iedere klas na de zomervakantie? Bijna gelukt
En ook op WeesperNieuws Extra:
Lerarentekort, hoe zit dat in Weesp?
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant