Afbeelding

Zo geef jij je woning een upgrade

Advertorial

Je huis verbeteren zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, met een aantal upgrades verhoog je ook nog eens de waarde van je woning. Dankzij een aantal kleine en grotere aanpassingen transformeer jij je woning in een mum van tijd.

Maak je huis zuiniger

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk; het verhoogt de waarde van je woning en verlaagt je maandelijkse energiekosten. Je maakt je huis zuiniger door bijvoorbeeld dubbel glas te plaatsen en door je wanden en dak te isoleren. Daarnaast is het nooit verkeerd om je oude cv-ketel te vervangen door een zuinige combiketel of misschien zelfs een zonneboiler. Deze duurzame oplossingen verhogen de waarde van je woningen en leveren je ook nog eens een lagere energierekening op.

Ga voor hightech apparatuur

Ben je van plan om je keuken te renoveren of wil je je badkamer een keer opknappen? Kies er dan voor om je bestaande apparaten te vervangen met modernere en zuinigere apparaten. Deze apparaten zijn van de laatste gemakken voorzien en gaan ook nog eens lang mee. Laat ook een alarminstallatie in huis plaatsen, zodat je je meteen veiliger voelt in huis. Denk bijvoorbeeld aan bewegingssensoren of camerabewaking. Met een beetje geluk zorgen dit soort aanpassingen bovendien voor een hogere woningwaarde.

Bouw een tweede badkamer

Vooral voor grote gezinnen is er niets zo aantrekkelijk als een tweede badkamer. Nooit meer wachten op de douche en altijd een toilet tot je beschikking: wie wil dat nou niet? Je hebt geen grote ruimte nodig om een tweede badkamer te bouwen. In een kleinere ruimte plaats je bijvoorbeeld makkelijk een douchecabine of wastafel. 

Transformeer een bestaande ruimte

Bijna iedereen heeft wel een ruimte in huis die eigenlijk niet echt een functie heeft. Denk aan een kelder die vooral als rommelruimte functioneert, of een logeerkamer waarin je nooit gasten ontvangt. Transformeer deze ruimtes en geef ze een totaal andere functie. Creëer een hobbykamer, maak een kantoor of tover je zolder om in een mini-bioscoop. Zo upgrade je je woning voor extra comfort en een hogere woningwaarde.

Geef je interieur een kleurtje

Kleur brengt ieder huis tot leven, zelfs wanneer je de kleinste aanpassingen maakt. Geef een saaie witte muur een opvallende kleur of kies ervoor om je kozijnen een moderne zwarte laklaag te geven. Dit soort accenten maken je interieur speelser en laten je huis er chiquer uitzien. Plaats hier passende meubels bij om de ruimte helemaal af te maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant