Afbeelding

S&B-mascotte Spetter kom je straks overal tegen

Cultureel

WEESP De mascotte van het Sluis-en-bruggenfeest heeft de naam Spetter gekregen. Die naam is tot stand gekomen middels een wedstrijd. 

Weespers mochten een naam insturen en dat leverde tientallen inzendingen op. Vanwege het uiterlijk van de mascotte waren dat vooral namen die met water te maken hadden. De organisatie vond Spetter een zeer passende benaming voor hun creatie. Daarbij was deze naam meerdere keren ingestuurd. 

Middagje varen
Aan de wedstrijd was een prijs verbonden: een middagje varen met een elektrisch bootje van café 't Helletje. Maar kroegeigenaar Pieter Kors vond het zo leuk dat er zo enthousiast is gereageerd dat hij alle inzenders die Spetter hadden ingestuurd een middagje varen aanbiedt. 

Selfie met Spetter
Feestgangers kunnen Spetter vanaf donderdagmiddag tegenkomen in Weesp. Hij - of is de druppel een zij? - luistert met name de kinderactiviteiten op. De eerste kennismaking met Spetter is bij de opening van het feest, donderdag om 17.00 uur in de Kom. Kijk voor andere ontmoetings- en fotomomenten op www.sbfeest.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant