De waterstormbaan in De Kom gaat wel gewoon door (archieffoto).
De waterstormbaan in De Kom gaat wel gewoon door (archieffoto).

Geen sweeper bij S&B-feest

Cultureel

WEESP - Een domper voor de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest, maar vooral voor de jongeren die nou net dit onderdeel zo graag op het programma hadden gezien: De Sweeper gaat niet door.

Vandaag hoorde de organisatie van het stadsfeest van de gemeente dat er voor de Sweeper geen vergunning aangevraagd en ook niet meer te regelen is. En met nog een dag en een paar uurtjes te gaan heeft het bestuur ook niet zomaar een alternatief voorhanden. 

Kan niet anders
Hoewel ook de gemeente het erg jammer vindt dat het niet door kan gaan, kan zij toch niet anders en geeft geen toestemming om de Sweeper op te stellen, meldt een woordvoerder desgevraagd. "Het is geen onwil, maar dit is nu eenmaal een attractie met een verhoogd veiligheidsrisico en wij kunnen de procedure om een vergunning te verlenen op deze korte termijn niet zorgvuldig doorlopen."

Waterstormbaan
Extra jammer is dat de Sweeper nu juist een wens was van jongeren om het feestprogramma ook voor deze leeftijdscategorie (12 tot ongeveer 18 jaar) aantrekkelijk te maken. Wat wel gewoon doorgaat is een andere ingewilligde wens van de jeugd: de waterstormbaan in de Kom. Jongeren kunnen daaraan individueel of met een team deelnemen. En er is nog plek voor teams, die bestaan uit 4 man/vrouw. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@sbfeest.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant