Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Iets doen voor jongeren hoeft niet altijd iets groots te zijn

Politiek

WEESP - Jongeren kunnen aangeven wat ze missen in Weesp, zodat de gemeente daar misschien in kan voorzien. "We gaan er echt opvolging aan geven, er is geld voor", zegt de wethouder.

Wethouder Léon de Lange (D66) is al langer in gesprek met de doelgroep. Hij is in het jeugdhonk Trainspotting geweest, heeft zijn licht opgestoken bij de container in Aetsveld en hield tijdens het afgelopen Sluis-en-bruggenfeest spreekuur op straat. De Lange weet dat zijn voorgangers ook met een dergelijke missie op pad zijn gestuurd en dat het toch altijd weer de vraag is wat er nu werkelijk van terecht komt. Soms komt de gemeente niet af, maar soms geven ook jongeren niet thuis.

Nieuwe trapveldjes
"We moeten realistisch zijn, dat verwachten we ook van de jongeren. Soms zijn ideeën onhaalbaar, maar het is wel mijn intentie om iets tot stand te brengen", zegt De Lange in onze podcast De Collegekamer. Zo gaan er bijvoorbeeld nieuwe trapveldjes komen, een suggestie die in een eerder stadium door jongeren is gedaan.


De wethouder en de jongeren ontmoetten elkaar tijdens het Sluis-en-bruggenfeest.

Zoektocht
De Lange wil nog meer weten. "Ik wil weten wat jongeren missen in Weesp. Het is een zoektocht, maar wel met wet- en regelgeving onder de arm." Dat laatste geeft beperkingen; een plek waar jeugd lekker kan indrinken of aan de lachgaspatronen kan, zal de gemeente niet snel faciliteren. 

Iets doen voor de jongeren hoeft overigens niet altijd groot of permanent te zijn, zo geeft De Lange aan. Op suggestie van jongeren was er tijdens het afgelopen Sluis-en-bruggenfeest een waterstormbaan (foto boven). "Als we zulke dingen kunnen creëren, zit daar al winst in."

Beluister de podcast met wethouder Léon de Lange. "Ik wil weten wat jongeren missen in Weesp"
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant