Alle gedecoreerden met de burgemeester
Alle gedecoreerden met de burgemeester
Video

Zeven Weespers koninklijk onderscheiden

Algemeen

WEESP – In een bomvolle Burgerzaal zijn zeven Weespers vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Alle gedecoreerden waren onder valse voorwendselen naar het stadhuis gekomen en waren verrast door de hartelijke woorden van burgemeester Horseling.

Jack van Bel kreeg het eerste lintje. Hij verricht al ruim drie decennia vrijwilligerswerk voor de gemeente Weesp. Onder andere bij de Laurentiusparochie, de Oranje Vereniging en de Hogeweyk.

Wijnand van Bodegrave heeft 38 jaar diverse bestuursfuncties verricht. Onder andere bij de Hervormde Gemeente en het huidige LTO Noord.

Jan Detering kreeg zijn onderscheiding voor zijn inzet bij het Weesper Mannenkoor en de voormalige voetbalclub WFC Rapiditas.

Katja Janse was de enige dame in het gezelschap.  Zij werd geroemd om haar inzet voor het Comité Woonarken in de Vecht.

Cornelis Koning, beter bekend als meester Kees, kreeg zijn lintje voor het werk op de schooltuintjes bij de Van Houtentuinen. Die onderhoudt hij met de kinderen en het overtollige voedsel biedt hij bij de voedselbank aan.

Hans Luijer heeft zich jarenlang ingezet voor het toerisme in Weesp en was voorzitter van de WDO. Ook is hij actief bij de Rotary Club Weesp – Vechtstreek Noord en organiseert hij het golftoernooi Muider Open voor het goede doel.

Gerrit Sluijk was ruim vijftig jaar actief bij het Weesper Mannenkoor. Daarnaast was hij voorzitter van de Oudercommissie van de Kors Breijerschool. 

Jack van Bel
Gerrit Sluijk
Hans Luijer
Kees Koning
Katja Janse
Jan Detering
Wijnand van Bodegraven
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant