Wat zou er achter dat zwarte doek te zien zijn?
Wat zou er achter dat zwarte doek te zien zijn? Foto: Ingrid Voet

Filmopnames in de Van Houtenkerk

Buurt / wijk

WEESP Onze stad is in trek deze week als filmlocatie. Regisseurs, acteurs, figuranten, cameramensen, visagisten, technici en allerlei productiemensen zijn druk met opnames voor verschillende opdrachten.

Vandaag is in de Van Houtenkerk gestart met de opnames voor een Milka-reclame. De befaamde paarse koeien waren er niet te zien. Misschien waren ze binnen in de kerk, maar de ingang was helemaal achter een groot zwart doek verstopt.

Reclame
De parkeerplekken voor de deur aan de Oudegracht staan vol met productiewagens en materiaal voor de filmopnames. Het is wel een toepasselijke locatie voor een chocolade-reclame. De Van Houtenkerk werd in 1906 gebouwd in opdracht van de gezusters Van Houten, telgen uit de beroemde Weesper cacaofamilie Van Houten.

TV-serie en filmpje
Bij café-restaurant Aaltje op de Herengracht stond maandag een groep feestgangers op straat. Figuranten voor de televisieserie 'Dit zijn wij', die vanaf het najaar te zien is op NPO 1. Op maandag waren er ook opnames bij de Weesper Tennisclub aan de Papelaan. Hier werd een filmpje gemaakt voor Samen Dementievriendelijk. Dat wordt op 28 oktober op www.samendementievriendelijk.nl gelanceerd.

De opnames in en rond de Van Houtenkerk aan de Oudegracht duren tot en met zondag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant