Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Nog wekenlang geen lift naar perron 5/6

Buurt / wijk

WEESP De onderdelen voor de kapotte lift op Station Weesp hebben zo'n lange levertijd dat het nog weken gaat duren voor perron 5/6 weer bereikbaar is voor mindervaliden/invaliden. 

Het was Gjalt Zondergeld (81) die onlangs aan de bel trok. De Weesper ereburger kan vanwege een voetbalknie al jaren niet traplopen en kwam er twee weken geleden na een paar dagen weg achter dat de lift buiten dienst was. Een medewerker heeft hem toen met veel moeite de trap afgekregen. 

Sindsdien reist de Weesper om als hij met de trein naar Amsterdam moet. Zo heeft hij al eens moeten omreizen via Almere Centraal om zijn dochter in de hoofdstad te kunnen bezoeken. Hij kan zich voorstellen dat er andere Weespers zijn voor wie dat te omslachtig of te vermoeiend is en die hierdoor veel moeten missen. Hij vindt dat schandalig en uit reacties op social media blijkt dat mensen het met hem eens zijn. 

De NS vindt de situatie ook vervelend, maar vreest dat het echt nog wel een week of vier a vijf gaat duren voor de lift weer werkt. Mensen die niet kunnen traplopen kunnen zolang reisassistentie aanvragen. Zondergeld vindt echter dat de NS een andere oplossing moet regelen en roept andere gedupeerden op samen een klacht in te dienen: "Het kan toch niet dat de NS haar mindervalide klanten zo in de kou laat staan?". De Weesper is bereikbaar via zondergeld@planet.nl. 

Update: de lift is toch snel gerepareerd, lees hier.

    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant