Afbeelding
Foto: Pixabay

Van Kindpakket wordt meer gebruik gemaakt

Algemeen

WEESP - Het aantal aanvragen voor het Kindpakket van de gemeente Weesp neemt toe. Dat betekent dat meer kinderen nu wel lid zijn van een sportclub of mee kunnen op schoolkamp, terwijl ze dat anders niet hadden gekund vanwege financiële beperkingen thuis.

De toename komt niet doordat er meer 'arme gezinnen' zijn, maar omdat de regeling bekender is geworden bij de doelgroep, zo zegt wethouder Miner.

In Weesp leven ongeveer 400 gezinnen rond het bestaansminimum. Met het Kindpakket heeft de gemeente een regeling waarmee kosten voor kleding, onderwijs, sport en cultuur kunnen worden vergoed. Vorig jaar werd duidelijk dat de € 140.000 die de gemeente hiervoor beschikbaar heeft gesteld voor een groot deel niet gebruikt wordt. De wethouder kondigde aan om meer bekendheid aan de regeling te geven. 

Effect
Volgens hem heeft dat een gewenst effect. "Nu zie je dat het gebruik echt aan het groeien is. Daar word ik blij van. Want het betekent dat kinderen die het thuis minder breed hebben gewoon kunnen meedoen aan dingen waarvan het normaal is dat kinderen daaraan meedoen."

Informatie
Meer informatie over het Kindpakket staat op deze pagina van de gemeentelijke website.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant