De heren Jacobs en Jacobs zijn er ook weer bij.
De heren Jacobs en Jacobs zijn er ook weer bij.

Tips voor de triatlon van zondag

Sport

WEESP - Als de klokken van de Grote Kerk zondag 12 uur slaan, geeft sportwethouder Astrid Heijstee het startsein voor de dertigste editie van de WeesperNieuws Extra Triatlon. We zetten hier alvast wat tips om het sportevenement zo optimaal mogelijk te volgen.

12.00 uur 
De magische tijd. Dan valt het startschot voor de eerste serie van 200 atleten. Dit zijn de favorieten. Ze starten voor de Laurentiuskerk in de Kom. Altijd de moeite waard. Het publiek kan langs de kanten van Smal Weesp meelopen tot aan de wisselzone. De Zwaantjesbrug en Roskambrug staan open, dus kies je (water)kant verstandig voor het vervolg.

12.15 uur 
Als we de tijd van de snelste deelnemer van vorig jaar nemen, Steff Overmars, klimmen rond dit tijdstip de eerste zwemmers uit het water om bij het Aquamarin te gaan fietsen. De deelnemers fietsen over bedrijventerrein Noord. Mooie plekken om dit schouwspel te bekijken zijn langs de Amstellandlaan en de Hogeweyselaan. Wie doorloopt naar de Rijnkade heeft een gaaf doorkijkje langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Blijf wel op de stoep en achter de afzettingen, want de deelnemers rijden superhard.

13.10 uur
De eerste triatleten worden terug in de wisselzone aan het Aquamarin verwacht om de fietsen te ruilen voor loopschoenen. Via Aquamarin, Rijnkade en het Buitenveer rennen de triatleten het centrum in. Hier maken ze drie rondjes. Mooie plekken om het lopen te bekijken zijn de Achtergracht bij Bijvoet en de Breedstraat bij de HEMA. Op de Breedstraat pendel je makkelijk tussen Achtergracht en Nieuwstad/Groote Plein, waar je favorieten tien minuutjes later (?) al weer langskomen. De Kleine Weer in Aetsveld is een andere sfeervolle plek voor een dubbele doorkomst.

13.45 uur 
Finish. De eerste triatleten van de eerste groep finishen op het Groote Plein. 

Even terug naar 13.30 uur
Start tweede serie. Weer 200 triatleten die aan het parcours beginnen. Hier doen ook weer veel Weespers aan mee.

13.50 uur
Triatleten klimmen weer bij het Aquamarin het water uit. Begin fietsparcours.

14.50 uur
Wissel tweede groep van fiets- naar loopparcours.

15.30 uur
Verwachte finish eerste triatleten tweede serie.

Website 
Op deze website zetten we een bericht waar je live de doorkomsttijden kunt zien. Wegens gebrek aan vrijwilligers is er dit jaar geen verslag op Radio Weesp mogelijk. We zorgen wel voor een uitstekende speaker bij start en finish.


 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant