Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Vernieuwing bushaltes begonnen

Buurt / wijk

WEESP De gemeente Weesp is begonnen met het aanpassen van de bushaltes. De oude hokjes worden verwijderd en op de opstapplaatsen die nog in gebruik zijn, worden nieuwe haltes met overkapping geplaatst. 

Daarnaast wordt de bestrating door Van Raaijen Infra dusdanig aangepast dat alle haltes beter toegankelijk worden voor mensen met een fysieke beperking. Zij moeten straks ook makkelijker in en uit kunnen stappen, ook als ze gebruikmaken van een hulpmiddel.

Inclusieve samenleving
De vernieuwing is onderdeel van het streven naar een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen. Zelfstandig kunnen reizen is daar een belangrijk onderdeel van. De provincie Noord-Holland heeft financiële steun verleend om de aanpassingen mogelijk te maken.

Overigens wordt de halte van de foto (Amstellandlaan) alleen verwijderd en niet vervangen. Deze halte is al tijden niet meer in gebruik. De nieuwe hokjes zijn straks onder meer te zien langs de Prinses Irenelaan, de Nijhoffstraat, de Wiefferingdreef en het station. Ook de abri's zullen vervangen worden. 

Tijdens de werkzaamheden zullen de bussen gewoon volgens schema blijven rijden, maar het werk kan wel wat overlast geven voor de busreizigers, meldt de gemeente.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant