Tom en Jonas willen uw defecte apparaten...
Tom en Jonas willen uw defecte apparaten... Foto: André Verheul

E-waste race: help de Kors Breijer aan kapotte apparaten

Natuur en Milieu

WEESP - Jonas (11), Tom (bijna 11) en alle andere kinderen uit groep 8 van de Kors Breijerschool in Weesp zetten zich in voor de E-waste Race. Dat is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. 

Die defecte apparaten (e-waste genoemd) moeten gerecycled worden, want dat is duurzamer. Jonas en Tom maken zich namelijk best zorgen om het milieu en vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een schonere wereld. "Als het zo doorgaat, is onze planeet straks kapot."

Ze halen het op
Wat de scholieren graag willen is dat iedereen in Weesp die ergens een oud telefoontje, een kapotte dvd-speler of een ander defect apparaat heeft, zich meldt. Het gaat om spullen met een stekker of op batterijen. De scholieren komen de apparaten ophalen en zorgen dat ze terecht komen bij gerenommeerde recyclers. 

Het aanmelden van de apparaten kan heel eenvoudig via deze website van de E-waste Race. Selecteer daar de Kors Breijerschool en geef vervolgens het gewenste ophaalmoment aan.

Hoe meer e-waste er kan worden opgehaald, hoe hoger de Kors Breijerschool scoort in de race. De school die de race wint, mag met de hele klas op schoolreis naar Nemo. Iets waar Jonas en Tom nu al naar uitkijken.

ewasterace.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant