Vorig jaar: een kijkje in de werkkamer van de burgemeester in het stadhuis.
Vorig jaar: een kijkje in de werkkamer van de burgemeester in het stadhuis. Foto: Sjoerd Stoop

Monumenten zijn 'plekken van plezier'

Cultureel

WEESP - Van de 15 monumenten in Weesp zijn er zaterdag 10 van 10.00 tot 16.00 uur geopend vanwege Open Monumentendag. Van molen 't Haantje tot Fort Uitermeer, de Open Monumentendag in Weesp betekent een hele dag genieten van de monumenten, de verhalen die erbij horen en de activiteiten.

Het is dé kans om een monument gratis te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, zoals het gebouw van de roeivereniging en Fort Ossenmarkt. Er zijn in en rond de monumenten leuke activiteiten die passen binnen het thema van dit jaar, 'Plekken van plezier'.

Paardentaxi en veerdienst
Voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat vertrekt de paardentaxi langs de monumenten en vanaf de kade bij molen De Vriendschap aan de Utrechtseweg vertrekt op gezette tijden de gratis veerdienst over de Vecht naar Fort Uitermeer.

Weespermoppenroute
Dit jaar is er weer een leuke tocht langs de monumenten uitgezet. In negen monumenten is een Weespermopsticker te halen die je op de kaart kunt plakken in de Open Monumentendagfolder. De folder is te vinden in veel winkels en in de monumenten. In totaal moet je minimaal zes moppenstickers verzamelen. De kaart met stickers kan op deze Open Monumentendag in het stadhuis worden ingeleverd. De notaris trekt uit alle kaarten drie winnaars die ieder een heerlijk Weesper Welvaart-pakket winnen. 

Een overzicht van de monumenten en de activiteiten die er georganiseerd worden staat op de website www.welkominweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant