Afbeelding

Brede School Weespersluis in januari 2021 klaar

Buurt / wijk

WEESP - In Weespersluis is de bouw van de nieuwe Brede School van start gegaan. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalf jaar. Volgens planning kunnen de leerlingen dus in januari 2021 terecht. 

Nu nog maken de leerlingen van deze school gebruik van het gebouw Papelaan 99. Met de ondertekening van het bouwcontract hebben wethouder Astrid Heijstee, de schoolbesturen en de bouwers vorige week het startsein gegeven. De school wordt gebouwd door Ballast Nedam, Verstappen van Amelsvoort en HIG Building Solutions. 

Belangrijke voorziening
De Brede School Weespersluis wordt een belangrijke voorziening voor de wijk. Heijstee: "Het gebouw wordt meer dan alleen een school. Het schoolplein is open voor de buurt en in de grote gymzaal kunnen verschillende Weesper sportverenigingen terecht. Handbalvereniging WeHave krijgt een eigen onderkomen.''

In de Brede School komen twee scholen van in totaal drie schoolbesturen. Florente (protestants christelijk) en Talent Primair (openbaar) gaan samenwerken. ASKO (katholiek) opent een eigen school. Ook komt er ruimte voor buitenschoolse opvang (BSO) en krijgt het gebouw een locatie voor vroeg- en voorschoolse educatie (VVE).

Buurtkamer
In de school komt een multifunctionele buurtkamer met keuken en opslag. Op deze manier ontstaat een buurtvoorziening voor maatschappelijke en sociale activiteiten. Het beheer van deze buurtkamer komt in handen van de bewoners van Weespersluis. Bewoners die mee willen denken over de invulling van de buurtkamer kunnen zich melden bij de gemeente Weesp. Tenslotte komt er in het gebouw een door de gemeente te verhuren ontmoetingsruimte.

Energieneutraal
De Brede School wordt één van de eerste energieneutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Om deze mate van duurzaamheid te bereiken heeft de gemeenteraad van Weesp extra krediet beschikbaar gesteld. Ook wordt er gerekend op een bijdrage uit het Provinciale Kwaliteitsfonds.

In fases
Na afloop van het realiseren van het hoofdgebouw worden er in een tweede fase nog veertien lokalen gerealiseerd (voor iedere school zeven). Wanneer met de bouw van deze lokalen gestart wordt, hangt af van de demografische ontwikkelingen in de wijk. Zo wil de gemeente het aanbod van leslokalen aan laten sluiten op de vraag vanuit de buurt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant