Bedrijven moeten plaats maken voor woningen
Bedrijven moeten plaats maken voor woningen

Grote onrust bij ondernemers Nijverheidslaan

Algemeen

WEESP – Het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Nijverheidslaan is bij zeker dertig bedrijven niet goed gevallen. De betrokken ondernemers spraken elkaar onlangs over de plannen en daaruit valt te concluderen dat de onrust groot is.

Het bedrijventerrein moet omgetoverd worden tot een woongebied. De gemeente onderzoekt momenteel de haalbaarheid. In de tussentijd worden stappen genomen om te voorkomen dat een eventuele transformatie wordt afgeremd. Dat betekent dat de gevestigde bedrijven precies kunnen doen wat ze nu ook doen, maar meer ook niet. De bedrijven voelen zich klemgezet door de gemeente. Ze nemen begrippen in de mond zoals 'bedrijfjes wegpesten'. De bedrijven zullen zienswijze indienen op het bestemmingsplan en er komt een felle gezamenlijke reactie naar de gemeente.

Wethouder Zierleyn van economische zaken legt uit dat de beperkingen doel bewust zijn opgesteld en dat hij begrijpt dat dit vervelend kan zijn. Maar, zo zegt hij, dit is de consequentie van de keuze om dit gebied te transformeren. Hij verwacht op de resultaten van het haalbaarheidsrapport die nu snel binnen moeten zijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant