Afbeelding

Kies voor de woning van de toekomst

Advertorial

In een wereld waarin duurzaam leven steeds belangrijker wordt, is het belangrijk om ook je woning aan te passen. De plannen van de overheid voor gasloze huizen in 2050 staat klaar. Koken op gas en de traditionele cv-ketel lijken hun beste tijd te hebben gehad. Hoe zorg je ervoor dat jouw huis klaar is voor de toekomst? Je leest in dit artikel een aantal handige tips.

Investeer in zonne-energie

Zonnepanelen zie je steeds meer op de Nederlandse daken. Deze manier van energie opwekken is duurzaam en een goede investering. Binnen 8 jaar verdien je de investering terug en hierna is de energie die je opwekt gratis. Tegenwoordig zijn zonnepanelen op een plat dak ook goed mogelijk; de specialist plaatst dan een speciale constructie op je dak. Wil je echt een grote stap maken naar een toekomstbestendig huis? Overweeg dan ook een zonneboiler te kopen. Een zonneboiler verwarmt het water dat je in huis gebruikt door middel van zonnewarmte.

Zorg voor goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis is niet alleen nu, maar ook in de toekomst heel belangrijk. Door hierin te investeren, zorg je ervoor dat je huis goed op temperatuur blijft. Zo hoef je minder energie te gebruiken om je huis aangenaam warm te houden en hierdoor bespaar je ook op je energierekening. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar bij het duurzamer maken van je huis en specifiek voor isoleren. Hierdoor is het nog aantrekkelijker om hierin te investeren.

Kies voor goede energielabels

Ga je voor een nieuwe wasmachine, koelkast of een ander huishoudelijk apparaat? Dan is het goed om op de energielabels te letten. Door te kiezen voor een apparaat, weet je dat het zuinig omgaat met energie en eventueel water. Voor apparaten is het vanuit de Europese Unie verplicht om voorzien te zijn van een energielabel. A+++ is hierbij het meest energie-efficiënt en G het minst.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant