Bijna unaniem: alle leden vóór, op een na.
Bijna unaniem: alle leden vóór, op een na. Foto: Jeroen Mooijman

Afdelingen D66 Weesp en Amsterdam gaan samen verder

Politiek

WEESP - Vooruitlopend op de bestuurlijke fusie van de gemeenten zelf, fuseren de afdelingen Weesp en Amsterdam van D66 vast op 1 januari 2020.

Zondag besloten de leden van beide afdelingen dat op het stadscongres van de partij in Amsterdam. Bijna unaniem, op één stem na, werd besloten samen verder te gaan als D66 Amsterdam. In het centrale bestuur van de afdeling Amsterdam neemt ook een projectbestuurslid Weesp zitting.

Steun en inbreng
De voorzitters van de besturen van D66 Weesp, Marion di Bucchianico, en van D66 Amsterdam, Elise Moeskops, zijn blij met de besluiten van beide ledenvergaderingen. Zij menen dat de Weesper D66ers zo, ook tijdens het proces van de gemeentelijke fusie, ondersteund kunnen worden door de afdeling Amsterdam. En andersom kunnen de Weesper leden kennis van de situatie van Weesp inbrengen bij het Amsterdamse bestuur. 

Gemeenteraad en college
Voor het werk van de fractieleden van D66 in de Weesper gemeenteraad verandert er nu niets. "Behalve dat de fractiemedewerkers toegang krijgen tot het veel bredere aanbod aan ondersteuning in Amsterdam", meldt fractievoorzitter Saskia ter Kuile. "Officieel is dat vanaf 1 januari, maar het kan nu al. Op 23 oktober is bij onze volgende, openbare, fractievergadering Jan-Bert Vroege aanwezig. Hij is gemeenteraadslid Amsterdam, met de fusie van Weesp in de portefeuille."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant