Afbeelding

Weesp aan de slag met woningplan Van Houten Industriepark

Buurt & wijk

WEESP - Op het Van Houten Industriepark zou je enkele honderden woningen kunnen realiseren. De gemeente Weesp heeft een ontwikkelvisie laten maken voor dat bedrijventerrein. Uitgangspunt is het ombouwen van de kantoorgebouwen tot woningen. 

"We hebben behoefte aan woningen, liefst betaalbaar of bereikbaar. Dan is dit een plek die daarvoor in aanmerking komt", zegt wethouder John Vos (WSP) van Ruimtelijke Ordening in onze podcast De Collegekamer (te beluisteren onderaan dit bericht).

De kantoren liggen globaal tegenover de Rabobank aan de Irenelaan. In een van de gebouwen is Ymere gevestigd. De kantoren staan grotendeels leeg. Ze zijn niet in handen van de gemeente, dus de eigenaren zullen de investering moeten doen. 

Inloopbijeenkomst
De ontwikkelvisie is gepubliceerd op www.weesp.nl/vanhoutenindustriepark. Het geeft een brede, integrale kijk op het gebied, op basis waarvan eigenaren of andere geïnteresseerde partijen ideeën, voorstellen en plannen kunnen ontwikkelen. 

Op 2 oktober is er een inloopbijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur in het stadskantoor (Nieuwstraat 70a) waarop de conceptvisie wordt getoond en vragen kunnen worden gesteld. Deze inloop is bedoeld voor alle belangstellenden.


Vijf kantoorgebouwen kunnen in aanmerking komen voor transformatie naar woningen

De vijf kantoren liggen allemaal binnen de milieucirkel van het farmaceutisch bedrijf Abbott. Dat betekent dat er voorzieningen moeten worden getroffen op het gebied van geluidhinder, geurhinder en externe veiligheid. In de ontwikkelingsvisie zitten schetsen waarin de bestaande gebouwen overeind blijven en worden verbouwd, maar er zijn ook scenario's waarin alles plat gaat en er nieuwbouw komt.

Sociaal en middenhuur
Een belangrijke vraag is natuurlijk: welk typen woningen komen daar? Vos wijst op het beleid dat in Weesp 1/3 van elk bouwplan moet bestaan uit sociale woningen. Daarnaast is er vanuit de woonvisie de wens om ook een behoorlijk aantal woningen in het middensegment te verkrijgen.

Beluister hier de podcast: 'Paar honderd woningen vlakbij centrum zou zomaar kunnen' 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant