Paul Baartman tijdens de verbouwing van het Vechtstede College in 2013.
Paul Baartman tijdens de verbouwing van het Vechtstede College in 2013. Foto: foto: Marieke van Veen

Overleden Paul Baartman verraste leerlingen met nieuwe aula's

Mensen

WEESP Het Vechtstede College is geschokt door het overlijden van Paul Baartman. Hij was van 2009 tot 2015 docent Nederlands en plaatsvervangend rector van de school in Weesp. 

Paul Baartman was de grote kracht achter de eerste grote verbouwing van het Vechtstede College in 2013. Op zijn initiatief kregen de aula's toen ook een enorme make-over, waarmee ze in het niets meer leken op gangbare schoolkantines. De opvallende inrichting die hij destijds koos, bleef bij de recente uitbreiding het uitgangspunt. 

Teamcaptain Run VSC
In 2014 deed het Vechtstede College met acht docenten mee aan de Roparun. Dat was een reactie op het feit dat twee collega's geconfronteerd werden met de diagnose kanker. Paul Baartman was toen teamcaptain. Vorig jaar werd hij zelf ernstig ziek. 

Paul Baartman verliet de Weesper school begin 2015 om op de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer aan de slag te gaan als adjunct-directeur. Het team van het Vechtstede College roemt hun oud-collega om zijn non-conformisme en gevoel voor humor: "Wij zullen hem missen!". 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant