De sfeer zit er bij Niet Schieten! goed in.
De sfeer zit er bij Niet Schieten! goed in. Foto: Ron de Gruyl

Niet Schieten! viert jubileum in oorspronkelijke bezetting

Cultureel

WEESP - Cabarettrio Niet Schieten! viert dit jaar het 25-jarig bestaan met een jubileumvoorstelling in de oorspronkelijke, Weesper bezetting.

Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen, maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Op 21 november gaat de voorstelling in Hoofddorp in première.

Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis zetten hun eerste stappen in het cabaret in de City of Wesopa en op Radio Weesp. Daarna ging het snel. Bij Cameretten wonnen ze als Niet Schieten! de jury- en de publieksprijs.

Niet schieten!
De naam stamt uit hun gezamenlijke basketbalperiode en refereert aan de matige trefzekerheid van sommige teamgenoten. Na dertien programma's stopte Erik om een burn-out te voorkomen. Maarten en Arend gingen door en maakten samen nog twee programma's als duo. Daarna zochten ze een samenwerking met Esmée van Kampen waar ze afgelopen jaar de voorstelling 'Tijd voor een Trio' mee maakten. Al die tijd bleef Erik betrokken als schrijver.

Waar?
In de jubileumvoorstelling blikken Edel, Jobben en Hennis kritisch terug op oude teksten, maar richten de blik ook vooruit onder de titel: 'Lust en Leed'. Onder meer te zien op 6 oktober in De Boerderij in Huizen, op 15 en 16 november in de City of Wesopa in Weesp, op 30 november in het Dorpshuis in Nigtevecht, op 14 december in Theater de Omval in Diemen en op 3 april 2020 in Spant! te Bussum.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant