Lossen op de Slijkstraatbrug.
Lossen op de Slijkstraatbrug. Foto: André Verheul

Weren vrachtverkeer duurt te lang, vindt de raad

Politiek

WEESP - Verschillende fracties in de gemeenteraad dringen er bij de wethouder van verkeer op aan om (zwaar) vrachtverkeer uit het centrum van Weesp te weren. Het staat in het coalitieprogramma en een CDA-motie om onderzoek te doen naar een vrachtwagenverbod is twee jaar geleden unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Waarom moet het zo lang duren?

Op 27 mei overhandigden enkele tientallen bewoners van de Oudegracht, Nieuwstraat en Achter 't Vosje een petitie waarin ze onder meer hun zorgen uitten. Grote vrachtwagens en zware combinaties zorgen voor verkeersonveiligheid, opstoppingen, schade aan stoepen, scheuren in monumentale muren en andere overlast.

Op de agenda
GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer zette de petitie op de agenda van de raadscommissie van vorige week. Hij wees erop dat verkeerswethouders al tien jaar beloven ernaar te zullen kijken. Ook de andere raadsfracties vinden dat het veel te lang duurt voordat het college met voorstellen komt.

Capaciteit of prioriteit?
Wethouder Léon de Lange (D66) wees op het gebrek aan capaciteit in de laatste maanden voor de ambtelijke fusie met Amsterdam. CDA-fractievoorzitter Katinka Hilders vroeg zich af of de wethouder niet een gebrek aan prioriteit bedoelde. De Lange legde verder uit dat een eventueel vrachtwagenverbod onderdeel wordt van een bredere mobiliteitsvisie waarbij naar alle verkeersstromen wordt gekeken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant