Afbeelding
Foto: Regio Gooi & Vechtstreek

De handen ineen voor een beter fietsnetwerk

Natuur en Milieu

WEESP - Het fietsverkeer in de Gooi- en Vechtstreek neemt toe. Om dit nog meer te stimuleren hebben de regiogemeenten en de provincie samen afgesproken het fietsnetwerk uit te breiden en te verbeteren. Dat is vandaag bekrachtigd met een intentieverklaring, namens Weesp ondertekend door wethouder Léon de Lange. 

Er wordt gewerkt aan een verbeterplan voor het fietsnetwerk. Belangrijke routes die woonkernen, werk- en winkelgebieden, onderwijslocaties, OV-knooppunten en recreatiegebieden met elkaar verbinden moeten dusdanig verbeterd worden dat fietsen voor nog meer inwoners aantrekkelijk en veilig wordt. Een goede aansluiting op het landschap is hierbij het uitgangspunt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ander wegdek dan asfalt binnen beschermde stadsgezichten en natuurgebieden.

Grenzen verleggen
Nederlanders pakken steeds vaker de fiets. Grenzen worden verlegd: we fietsen steeds vaker en verder. Het stimuleren van fietsen wordt ook gezien als een middel om opgaven als de energietransitie, luchtkwaliteit, gezondheid, sociale inclusie en economische ontwikkeling invulling te geven. Kortom: een goed moment om door te pakken, zo menen de ondertekenaars van de intentieverklaring. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant