Wethouder Leon de Lange bracht prentenboeken mee voor de school.
Wethouder Leon de Lange bracht prentenboeken mee voor de school. Foto: Ingrid Voet

Kinderboekenweek geopend op de Hobbedob

Cultureel

WEESP - 'Reis mee' zongen alle kinderen van De Hobbedob woensdagochtend uit volle borst. Met een toneelstuk van groep 8 en een bezoek van wethouder Leon de Lange werd de kinderboekenweek officieel geopend.

De wethouder kwam niet met lege handen, hij nam tien prentenboeken mee voor de school. Ook de andere basisscholen in Weesp krijgen deze week een stapeltje prentenboeken van de gemeente.

Legowedstrijd
Het lied van Kinderen voor Kinderen past precies in het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, 'Reis mee'. De hele week zijn er in Weesp verschillende kinderactiviteiten. De bibliotheek houdt een Legowedstrijd. Kinderen mochten met deze bouwsteentjes fantasievoertuigen ontwerpen. Op de inzendingen, die nog tot en met 12 oktober in de bieb te zien zijn, kan worden gestemd. De prijsuitreiking is woensdag 16 oktober.

Mad Science
Op woensdag 9 oktober om 15.00 uur kunnen kinderen van 8 tot 10 jaar uit Weesp meedoen aan een workshop Mad Science, die in het teken staat van ruimtereizen. Meedoen is gratis, de aanmelding verloopt via www.bibliotheekgooienmeer.nl. Er zijn 24 plaatsen beschikbaar

Kinderboekenweekgeschenk
Tijdens de Kinderboekenweek krijgen klanten bij aankoop van tien euro aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Het boekje is dit jaar geschreven door Anna Woltz en heet 'Haaientanden'. In boekwinkel Pezzi Pazzi in de Slijkstraat is een Kinderboekenweekgeschenk verstopt met daaraan vast een zakje met échte haaientanden. De deelnemers kunnen een gesigneerd exemplaar van het boek en échte haaientanden winnen. 

Kinderboekenweekmiddag
Tot slot houden Pezzi Pazzi en de City of Wesopa op zondag 13 oktober een gezamenlijke Kinderboekenweekmiddag. Op het programma de silentdiscovoorstelling 'Lieve Lieven' van Daan Draait, een workshop 'Tekenen als een architect' door Simone Bijlard, Rindert Kromhout met 'Meester Max', dierenverhalen van Bo Buijs en Ilona de Lange met 'Miljonairskind'. Van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten à € 8,- via wesopa.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant